umre kayıt

Umre Kayıt

Umre kayıtları için Diyanet İşleri Başkanlığının açıklaması şu şekildedir.

2017 YILI UMRE KAYITLARI İÇİN İZLENECEK YOL

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız;

1- Umre broşürlerimizden, İl veya İlçe Müftülüklerimizden veya adresimizden kendilerine uygun Umre kayıt Programını belirlemeleri gerekmektedir.

2- Seçmiş olduğu umre turunda; 2 veya 3 kişilik oda tercihinin yanında bulunan banka kodu ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek bu tura ait umre ücretini yatıracaktır.

3- Mekke ve Medine’de ki otellerin yapısı gereği 3 kişilik odalarda kısıtlama olduğundan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bankalarda umre ücreti yatırma esnasında 3 kişilik oda tercihine ait banka kodu’nu verdiğinizde sizlere tur dolu deniliyorsa lütfen 2 kişilik oda tercihini deneyiniz. o turda otelin 3 kişilik oda tercihi dolmuş ama 2 kişilik oda tercihinde yer bulunma ihtimali yüksektir.

4- Umre ücretini bankaya yatırmayanların umre kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacaktır.

5- Umreye gidecek olan vatandaşlarımız kendileri, eş, çocuk ve diğer akrabaları için T.C. Kimlik numarasıyla ayrı olarak yatırmaları gerekmektedir.

6- Bankaya ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın müftülüğümüze giderek veya http//hac.diyanet.gov.tr adresinden internet ortamında yapabilecektir.

7- Kayıtlarını internet ortamında yapacaklar; T.C. Kimlik numaraları ile birlikte bankaya ücretini yatırdıklarına her bir fert için ayrı olarak kayıtlarını gireceklerdir.

8- İnternetten kaydını yaptıran umrecilerimiz son müracaat tarihine kadar internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir.

9- Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız; kayıt yaptırdıkları İl veya İlçe müftülüğüne teslim ederek bu değişiklikleri gerçekleştirebilirler.

10- Kayıt yaptırdıktan sonra Müftülüklerden alacakları”2017 Yılı Umre Müracaat ve Kayıt Formu” doldurularak aşağıdaki belgelerle birlikte ilgili müftülüğe teslim edilecektir.

A- Geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport.

B- Aşı Kartı.

C- 45 yaşından küçük olup eşleriyle beraber gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi.

D- 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi.

NOT: Suudi Arabistan tarafından vergi v.s herhangi bir ilave ücret talep edilmesi halinde bu ücret, umre kayıt yaptıranlardan ayrıca tahsil edilecektir.

Benzer Konular: