Hac Umre Turları

Umre, 2016 yılında hacca gidemeyenler ve kutsal toprakları görmek için yapılan bir ziyarettir.

Bu ziyareti yapmak için ilk olarak Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğü’nün anlaşmalı olduğu bankalara gerekli ücret yatırılır.

Umre kayıtları 2017 yılı için online olarak www.diyanet.gov.tr  resmi web sayfasına girerek  “Umre Bilgi Giriş Programı” ile ilgili bilgi alınmaktadır.

Vatandaşlar İl veya İlçe Müftülüğüne giderek organizasyonlar ve gerekli işlemler için bilgi almaktadırlar. Başvuru ücreti yatırılacak bankalar ise; Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım, Albaraka Türk, Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk, Halk Bankası, Akbank olarak açıklanmıştır.

Umre kayıtlarının 13 Aralık 2017 tarihi olduğu açıklanmıştır. Müracaat işlemi gerçekleştikten sonra müftülüklere gidilerek “2016-2017 yılı Umre Kayıt Formu” un da alınması gerekmektedir.

Umre fiyatları 2017 için seçilecek olan gün ve konaklama türlerine göre değişmektedir.

2017 yılı ramazan umresi 7 günlük, 12 günlük, 14 günlük ve 20 günlük olarak düzenlenmiş olup, 2017 yılı Diyanet Umre Turları, Tarihleri, Fiyatları ve tüm ayrıntılar İl müftülükleri ile diyanetin web sayfasından öğrenilmektedir.

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

1- Katılacağı tur tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan çipli pasaport.

2- Ücreti yatırdığına dair banka dekontu.

3- 45 yaşında küçük olup eşiyle birlikte hacca gidecek olan bayandan, evlenme cüzdanı fotokopisi.

4- 45 yaşında küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkekler için birinci dereceden akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi(vukuatlı nüfus cüzdanının aslı), birinci derecede akraba olmayanların ise, örneğini müftülüklerden temin edecekleri noterden alınacak muvafakat name ve taahhütname.( bu evrak Suudi Arabistan konsolosluğundan vize almak için gereklidir.)

45 yaşından küçük olan bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden, birinci derece erkek akrabası ile umreye gitmeyenlerin umre ücretlerini, kayıtlarını yapacak olan İl veya İlçe Müftülükleri ile görüşme yaptıktan sonra yatırmaları daha uygundur. Bazen vize probleminden dolayı gidememe durumu ortaya çıkmaktadır.

Umre yolcuları ücret yattığına dair banka dekontunu onaylattıktan sonra, İl sağlık müdürlüğünce müftülüklere bildirilen sağlık merkezinde koruyucu “Menenjit ACW135Y” aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre yolculuğu süresince yanında bulunduracaktır.

Benzer Konular: