Hac fiyatları konaklama türüne, gününe ve diğer koşullara göre değişiklik gösterdiği için paket halinde de sunulmaktadır. Bu hizmetlerin içinde ayrıca irşat ve rehberlik, adabına uygun ibadet, güvenli bir yolculuk, mali duruma göre tercih edilebilecek farklı konaklama türleri ve tecrübeli kişiler tarafından verilecek hizmetler dâhil oluyor.
7 Günlük- ( 4 Gün veya Gece Mekke, 3 Gün veya Gece Medine)
14 Günlük- ( 7 Gün veya Gece Mekke, 7 Gün veya Gece Medine)
20 Günlük- ( 13 Gün veya Gece Mekke, 7 Gün veya Gece Medine)
24 Günlük- ( 18-19 Gün veya Gece Mekke, 5-6 Gün veya Gece Medine)
Diyanet’in 2016 yılı için belirlediği hac fiyatları şöyle:
Normal tip: 3750 Dolar.
Müstakil tip: 5250 Dolar.
Otel tip: 6800 Dolar.
Hacca gitmek ve kutsal toprakları görmek isteyenler İl veya İlçe Müftülüğü’ne giderek organizasyonlar ve gereken işlemler hakkında bilgi alabilecekler.
Başvuru ücreti yatırılabilecek bankalar ise Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım, Albaraka Türk, Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk, Halk Bankası, Akbank olarak açıklandı.
Hacca gitmek isteyen adaylar için firmalar çeşitli turlar düzenliyor. Hacı adaylarının kalacakları gün süresine göre değişen hac fiyatları ekonomik, normal, otel gibi konaklama seçenekleri ile hacı adaylarına sunuluyor. Kayıt işlemleri yapıldıktan sonra hac fiyatları ne kadar sorusu sorulmaya başlandı. Yedi günlük, on iki günlük, on dört günlük ve yirmi günlük gibi değişen seçeneklerle sunulan konaklama, bir de yemek eklenince hac ücreti artıyor. Eğer bunları dâhil etmezseniz fiyatlar düşüyor. Diyanet hac fiyatları 2016 yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Adaylar tercih yaparken güvenlik, rahatlık ve rehberlik hizmetine dikkat ederek seçim yapıyor.
Hac fiyatları 2016 yılında ise seçilen bütçe ve konaklama türlerine göre değişiyor. Eğer kadınlar on sekiz yaşından küçük ve birinci dereceden yakın olan bir erkek akrabası ile gidecek ise bunun için noterden muvafakat name ve taahhütname gerekiyor, çünkü bu belge olmadan Suudi Arabistan Konsolosluğundan vize alınamıyor. Bu şekilde gidecek olanların bir başka dikkat etmesi gereken konu ise hac ücretlerini kayıt yaptıracakları il veya ilçe müftülükleri ile görüştükten sonra yapmalarıdır. Çünkü vizelerde çıkacak herhangi bir problemden sonra hacca gidilemeyebilir. Bu şekilde olduğu takdirde kayıt ücreti de yanar.