2018 Umre Fiyatları Ne Kadar

2018 Umre Fiyatları Ne Kadar?

2018 UMRE FİYATLARI NE KADAR                

UMRE FİYATI

Her yıl binlerce kişinin umre ve hac ziyareti için önemli organizasyonlar düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, 2018 umre turları ve umre fiyatlarını açıkladı. Ekim ayı içerisinde başlayan kayıtlarla birlikte, ilk kafile Kasım ayının ilk haftası umre yolculuğuna çıkıyor.

Diyanet, Ramazan ayını kapsayan umre turu dâhil olmak üzere 2018 umre turları 5 dönem halinde yapılacak. Mekke ve Medine’yi kapsayan umre turlarına birkaç yıldır Kudüs bağlantılı turlarda eklendi.

Umre fiyatları ne kadar;

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2018 umre turlarında en düşük umre fiyatı 3 bin 285 TL, en yüksek umre fiyatı ise 7 bin 120 TL olarak belirlendi. Öğrenciler için ise, umre fiyatı 3 bin 285 TL olarak belirlendi.

Ramazan ayı için düzenlenecek umre tur programı ve umre fiyatları ise ayrıca ilan edilecek. Bazı programlarda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği imkânı sağlanacak. Bazı programlarda ise sabah kahvaltısı, akşam yemeğine ilave olarak öğle yemeği için kumanya verilecek.

Umre turları 5 ayrı dönem olarak gerçekleşecek ve 7-11-14-20 ve 30 günlük olarak planlandı. Ayrıca özel umre turları da düzenlendi. Yarıyıl tatilinde öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri için 11 günlük özel indirimli ve taksitli ödeme imkânı olan umre programı düzenleyecek.

Öğrencilere özel umre;

Diyanet İşleri Başkanlığınca İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinde okuyan öğrenciler başta olmak üzere, üniversite öğrencilerine özel umre turları düzenlenecek. Üniversite öğrencilerine bir haftalık özel umre turları gerçekleştirilecek. Öğretim üyelerinin rehberliğindeki umre programı, Mekke’de 4-5, Medine’de 2 gün olmak üzere toplam 7 gün olacağı açıklandı.

Konaklama 2,3 ve 4 kişilik odalarda olacak. Konaklama türlerine göre 2 kişilik odada kalmak isteyenler için umre fiyatı 2 bin 350 TL, 3 kişilik oda için umre fiyatı 2 bin 250 TL ve 4 kişilik oda için umre fiyatı ise, 2 bin 150 TL olarak belirlendi.

Mekke’de otellerden Kâbe’ye ulaşım servisler ile sağlanacak, Medine’de ise oteller Mescid-i Nebevi’ye yürüme mesafesinde olacak.

Umre turuna katılmak isteyen üniversite öğrencilerinin 25 yaşını doldurmamış olması ve Türk Hava Yolları miles&smiles üyesi olma şartı aranacak.

Benzer Konular: