UMRE PASAPORTU NASIL ALINIR
Pasaport başvurusu veya yenileme işlemleri artık Nüfus Müdürlükleri tarafından yapılıyor. Bu yeni düzenleme sayesinde pasaport işlemleri daha hızlı sonuçlanıyor. Bordo pasaport başvurusunda bulunacak vatandaşlar kendilerine en yakın İl ya da ilçe nüfus müdürlüklerine, yeşil pasaport veya hizmet pasaportu alacak vatandaşlar ise İl nüfus müdürlüklerine müracaat edecek.
PASAPORT RANDEVUSU NASIL ALINIR
Pasaport işlemleri için randevu nüfus müdürlüklerinden alınır. Randevu alacak vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi’nden ya da ‘randevu.nvi.gov.tr’ internet adresi üzerinden randevu taleplerini kolayca oluşturabiliyor.
PASAPORT HARÇ BEDELİ
2018 yılı için 6 aylık pasaport harç bedeli 137,40 TL olarak belirlendi. 6 aylık pasaportun maliyeti toplam olarak 245,40 TL oldu.
2018 Türkiye Pasaport Harç ve Defter bedelleri;
6 Aylık Harç Bedeli=137,4 TL, Defter Bedeli=108 TL, Toplam=245,4 TL.
1 Yıllık Harç Bedeli=208,8 TL, Defter Bedeli=108 TL, Toplam=308,8 TL.
2 Yıllık Harç Bedeli=327,8 TL, Defter Bedeli=108 TL, Toplam=435,8 TL.
3 Yıllık Harç Bedeli=465,5 TL, Defter Bedeli=108 TL, Toplam=573,5 TL.
4-10 Yıl Harç Bedeli=656 TL, Defter Bedeli=108 TL, Toplam=764 TL.
UMRE PASAPORT BAŞVURUSU
Umre pasaportu almak isteyen vatandaşlar, bordo pasaport alacaklar ise, kendilerine en yakın İl ya da ilçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunarak işlemlerini yaptırabilirler.
Umre Pasaportu almak isteyen vatandaşlardan, yeşil pasaport ya da hizmet pasaportu alacak olanlar da İl nüfus müdürlüğüne başvuru yapmalıdır.
Umre pasaport başvurusu yapıldığında, tanzim merkezinde düzenlenir ve başvuru sahibinin adresine 7-10 gün içerisinde PTT ile teslim edilir.
UMRE PASAPORTU İÇİN GEREKLİ BELGELER
- TC Kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı,
- 2 Adet Biyometrik fotoğraf. Ön cepheden çekilmiş, arka fonu beyaz renk olacak.
- Biyometrik fotoğraf çizgi ile çerçeve içine alınmamalıdır.
- Biyometrik fotoğrafta yüz 32 ile 36 mm. arasında olmalıdır.
- Pasaport Defter Bedeli Makbuzu bulunmalıdır.
- Maliye Bakanlığınca her yıl düzenlenen Pasaport Defter Bedeli, Bankalar ve Emniyet Müdürlüğü içerisinde bulunan Vergi Dairesi veznesine yatırılabilir.
- Vergi tahsil alındısının Mükellef yazılı birinci suretine tahsil edilmiştir kaşesi ile banka görevlisinin ıslak imzasının bulunması gerekir.
- Pasaport Harç Bedeli Makbuzu bulunmalıdır.