umre evrakları

Umre Evrakları

Umre evrakları ile ilgili gerekli bilgileri sizler için araştırdık. İşte umre evrakları ile ilgili bilgiler…

1- Suudi Arabistan Konsolosluğu, umre vize işlemleri için yeni çipli pasaport uygulamasına geçmiş olup eski tip pasaportları kabul etmemektedir. Eski tip pasaportlara herhangi bir işlem yapılmazken, pasaportları yenilemek gerekiyor.

2- Umre vizesi işlemleri için yeni alınmış ve içerisinde boş sayfaları olan pasaportlar tercih edilmeli ve başvuru tarihinden itibaren pasaportun 1 yıllık geçerliliği olmalıdır.

3- Arkalı önlü kimlik fotokopisi

4- Eşi ile gidecek olanlara vukuatlı nüfus kayıt örneği

5- Yakınları ile gidecek olanlar için akrabalığı gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği

6- İki adet vesikalık fotoğraf

Umre ziyaretinde bulunacak olan kişiler öncelikli olarak Suudi Arabistan Umre vizesi almaları gereklidir. Diyanet İşleri Başkanlığı ya da Diyanet İşlerince yetkilendirilmiş acentelere umre evrakları verilerek umre vizesi işlemleri gerçekleştirilir.

Ayrıca 45 yaş altında bulunan bayanların 1. derecede yakını olmaksızın Suudi Arabistan’a girmeleri yasaktır. Eş, oğul, baba, amca ve kayınpeder 1. derece olan akrabalardır ve bu kişiler eşliğinde Suudi Arabistan’a girebilirler.

Umre vizesi edinmek için pasaport bilgileri Suudi Arabistan’a online olarak gönderilmelidir. Alınacak olan onay ile kayıt işlemleri prosedürlerine başlanılmalı ve umre yolculuğundan 15 gün önce kayıt ve başvuru işlemleri bitirilmelidir.

Umre ziyaretinin gerçekleşmesi için, bulunulan il veya ilçenin Müftülüklerine umre ziyareti başvurusunda bulunulur. Diyanet İşleri ve şirketler umre ziyareti için organizasyonlar yaparken tercih ettiğiniz kurumla ziyareti yapılır. Diyanet İşlerine yatırılacak olan katkı payı ile kayıt yapılır. Eksiksiz olarak yapılan pasaport bilgileri ve gerekli olan umre evrakları teslim edilip Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliğinin vereceği umre vizesi onayı beklenir. Suudi Arabistan umre evraklarının tamamlanmasına göre değişiklik gösterirken, maksimum 3 iş günü içerisinde umre vizesi alınabilmektedir.

Son açıklanan verilere göre hacca giden hacı adaylarının % 60’ı Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu, % 40’lık kısmı da Diyanet İşleri onayını almış seyahat acenteleri ile hacı olmaktadır. Hac mevsimi belli bir süre için olurken, umre ziyareti için böyle bir durum söz konusu değildir. Umre evrakları tamamlandığında, ziyaret yılın her ayında yapılabilir ve her hangi bir kontenjan sınırlaması yoktur. Her Müslüman istediği kadar umre ziyareti yapabilir.

Benzer Konular: